dimarts, 30 d’agost del 2011

Navegant per la web del XTEC

Aquesta pàgina ofereix una sèrie de materials i activitats per treballar diferents aspectes com poden ser la comunicació, les emocions, la mediació, les metodologies d’aprenentatge i la tutoria.

Per arribar a aquests materials s’ha de seguir el següent recorregut:

Inici-Projectes-Projecte de Convivència-Recursos-Mediació-Cinc kxs-

Accés als materials

Després es poden descarregar els materials i accedir a ells. Cada activitat té les seves instruccions i el seu material.

L’activitat que he triat s’anomena Tira i emociona’t. Es tracta d’un dominó per treballar les emocions.

He triat aquesta activitat perquè considero que pot resultar motivadora i que els nens poden gaudir aprenent d’una manera lúdica. El joc del dominó és un joc tradicional, que resulta senzill per als nens.

D’una forma indirecta s’estan treballant aspectes com el llenguatge verbal i gestual, interpretar i reconèixer algunes emocions i respectar les normes fixades pel mestre.

Abans de començar a realitzar l’activitat necessitarem elaborar el material que consistirà en dos daus, un amb cares que expressin emocions i un altre amb objectes.

El material es pot realitzar a classe cercant en revistes o realitzant els dibuixos corresponents. També es retallaran cartolines de color verd, taronja i vermell per fer unes targetes per a cada nen.

L’activitat consisteix en llençar els dos daus i que un nen ha de representar l’emoció que ha sortit dient la paraula de l’altre dau. Els nens jutjaran si el nen ho ha expressat bé mostrant la targeta verd o la taronja i vermella si no estava molt clar.

Penso que és una activitat senzilla per a nens d’infantil, i que poden riure i gaudir molt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada